Με αυτή την συνταγή θα ξεχάσετε για λίγο το κλασικό σουβλάκι με κρέας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ ρεβίθια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο(για δροσερή γεύση)
- ½ ματσάκι μαιντανό
- 2κ.τ.γ πάπρικα καυτερή
- 2κ.τ.γ κύμινο
- αλάτι,πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- Κυπριακές πίτες
- Μαιντανό και κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αγγούρι ψιλοκομμένο
- Ντομάτα ψιλοκομμένη
- Γιαούρτι αραιωμένο με λίγο ταχίνι
- Πάπρικα
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζετε από τη προηγούμενη μέρα σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβίθια με αρκετό νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες να μουλιάσουν (χρειάζεται να μείνουν για 24 ώρες γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε χωρίς να τα βράσετε!).
Την επόμενη τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά γιατί δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία. Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα πολυκοπτικό να αλεστούν πολύ καλά μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο και τα μυρωδικά που έχετε ψιλοκόψει.
Προσθέστε αλατοπίπερο και βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Πλάστε στρογγυλά καφεδάκια περίπου 60 γραμμαρίων και βάλτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίστε και απ’τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Για το σερβίρισμα:
Βάλτε τις πίτες στο τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν λίγο και από την πάνω πλευρά τις ανοίγετε ελάχιστα σαν τσέπη μια σχισμή και βάλτε τα φαλάφελ και τα υλικά που θέλει ο καθένας γαρνίροντας με μαϊντανό και κόλιανδρο φρέσκο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook