Μια ξεχωριστή πρόταση για πράσινη σαλάτα ιδανική και για όσους νηστεύουν, από τον Πέτρο Συρίγο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 σακουλάκι σπανάκι baby ή 300γρ σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 μέτριο μήλο, ξεσποριασμένο κομμένο φέτες
- 100γρ τυρί σόγιας
- ½ φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1/4 φλυτζανιού μηλόξιδο
- 1κ.τ.γ Dijon μουστάρδα
- 1κ.τ.σ μέλι
- 4 αποξηραμένα σύκα
- 1/2κ.τ.γ αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1φλ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2lt κόκκινο ξηρό κρασί
Πως την φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε βάζοντας τα σύκα σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά με το κρασί μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το σπανάκι και τη ρόκα και τα αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν. Σε ενα μπολάκι βάλτε το μηλόξιδο, τη μουστάρδα και το μέλι και ανακατέψτε, σιγά-σιγά ρίξτε το ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να δέσει το dressing.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατέψτε το σπανάκι και το τυρί σόγιας και τα αμύγδαλα που έχετε ήδη καβουρδίσει. Προσθέστε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το dressing και ανακατέψτε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook