Ο Πέτρος Συρίγος μας δίνει την πιο λαχταριστή συνταγή του για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 ½ κούπα αλεύρι φαρίνα
- ½ κούπα ζάχαρη
- ¼ κούπας ζάχαρη καρύδας
- ½ κούπα σκόνη κακάο
- 3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κούπας λάδι καρύδας
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 2 βανίλιες σκόνη
Για το γλάσσο σοκολάτας
- 40γρ γάλα καρύδας
- 80γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Πως το φτιάχνουμε:
Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάλτε τη σε μπεν μαρί να λιώσει ή σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη για 2 λεπτά στο φουρνάκι μικροκυμάτων και αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα βαθύ μπολ (μπασίνα) ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά.
Ενώστε τα στερεά με τα υγρά υλικά και προσθέστε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αν τα βάλετε σε μικρά ψήστε για 20 λεπτά, αν τα βάλετε σε μεγάλη φόρμα ψήστε για 40΄λεπτά.Όταν είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει καλά.
Για το γλάσσο σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι ή φουρνάκι μικροκυμάτων λιώστε για 2΄τη σοκολάτα με το γάλα.
Περιχύστε το κέικ με το ζεστό γλάσσο σοκολάτας και είναι έτοιμο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook