Μια δροσερή πρόταση για σαλάτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 250γρ κοτόπουλο φιλέτο (στήθος)
- 170γρ (4-5 μεγάλα φύλλα) μαρούλι κλασσικό, κομμένο
- 200γρ κόκκινη κλασσική πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε τετραγωνάκια
- 1 φλιτζ. κρουτόν
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 80γρ παρμεζάνα, σε νιφάδες ή τριμμένη
Για το ντρέσινγκ:
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 15ml (1 κ.σ.) μπαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Κόβουμε το στήθος στη μέση . Στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μέτριο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο , το σκόρδο , αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το μαρούλι και την πιπεριά.
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το ντρέσινγκ.
Προσθέτουμε το σκόρδο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά . Μόλις το σκόρδο αρχίσει να τσιτσιρίζει προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μαγειρευτούν καλά τα κομματάκια του κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο όσο εμείς θα ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε σε μια σαλατιέρα το μείγμα μαρουλιού-πιπεριάς-ντρέσινγκ στο κάτω μέρος. Από πάνω προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα κρουτόν. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook