Ένα εύκολο και παραδοσιακό γλυκό που σας συνιστώ να δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 8-9 φύλλα κρούστας
- 1/2 κούπας βούτυρο
Για την κρέμα:
- 4 κούπες γάλα (το έχουμε ζεστάνει καλά)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 4 αβγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Πως την φτιάχνουμε:
Σε ένα ταψάκι σουρώνουμε και αραδιάζουμε τα φύλλα μας το ένα δίπλα στο άλλο. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο, που στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς C , με αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα τα φύλλα στην επιφάνεια.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα γρήγορα το μείγμα, ώστε να ζεσταθούν τα αβγά χωρίς να “ψηθούν”. Όταν είναι έτοιμα τα φύλλα, περιχύνουμε με την κρέμα.
Βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο της πίτας για άλλα 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε λίγο να σταθεί και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook