Εύκολη συνταγή, έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 αυγό μεγάλο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 λεμόνια (το ξύσμα)
- 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία
- 1/4 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Πως την φτιάχνουμε:
Διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους..
Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε το αυγό και το χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο ή 2 μικρότερα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω.
Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 1½ μήνα.
Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής