Τι πιο ωραίο, από το να φτιάξετε μόνοι σας τραγανά, ζεστά κουλούρια Θεσσαλονίκης;
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. αλάτι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 50 γρ. νερό χλιαρό
- 300 γρ. σουσάμι
Πως τα φτιάχνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού. Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής