Μια φρέσκια και δροσερή σαλάτα για να συνοδεύσει τα κυρίως πιάτα σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. παντζάρια ολόκληρα, σε βάζο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμου, για τη γαρνιτούρα
Πως την φτιάχνουμε:
Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.
Εναλλακτικά, ανακατέψτε το γιαούρτι με τα υγρά των παντζαριών ώστε να γίνει ροζ και αφήστε το χώρια από τη σαλάτα. Σερβίρετε σε δύο στρώσεις: παντζάρια - γιαούρτι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook