Μια διαφορετική συνταγή για τα μπριζολάκια που αρέσουν σε όλους.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο.
- 1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι-πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι.
Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook