Μπορεί για κάποιους να «ακούγεται» πολύ gourmet η σημερινή πρόταση, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ εύκολο να βρείτε ακόμα σε σούπερ μάρκετ αυγοτάραχο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 20 ψιλές φέτες αυγοτάραχου
- 10 ψιλές φέτες μπαγκέτας
- 5 αποξηραμένα βερίκοκα ή 5αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση
- 1 ½ κουτάλια σούπας τυρί κρέμα
- 1 κουτάλι σούπας μέλι
- 1 κουτάλι τσαγιού ξύδι βαλσαμικό
Πως το φτιάχνουμε:
Αλείφουμε το ψωμί με το τυρί, προσθέτουμε το μισό βερίκοκο (ή μισό σύκο) και 2 φετούλες αυγοτάραχο. Ανακατεύουμε το μέλι με το βαλσάμικο και με μια οδοντογλυφίδα προσθέτουμε από δύο σταγόνες σε κάθε φέτα.
Πώς θα το σερβίρετε; Σε λεπτές φετούλες με μερικές σταγόνες λεμόνι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι και αποτελεί ένα εκλεκτό έδεσμα που μυρίζει θάλασσα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook