Ιδανική συνταγή για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Τι θα χρειαστούμε:
- 115 γρ μαργαρίνη (χωρίς γάλα και σόγια) σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 κ.σ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κγλ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανίλια
- 100 γρ chocolate drops μαύρης κουβερτούρας (χωρίς γάλα και γλουτένη)
- 225 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη και μαγιά
Πως τα φτιάχνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με ξύλινη κουτάλα να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το χυμό, τα chocolate drops και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε και γίνετε μια ζύμη μαλακή.
Φτιάχνουμε 1 ρολάκι, τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο ή όλο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κόβουμε σε φετούλες σε πάχος λίγο λιγότερο από το πάχος το δαχτύλου μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10'.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook.