Ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν σε ένα πιάτο με νόστιμα και μυρωδάτα κεφτεδάκια. Η συνταγή δε που μου έστειλε η φίλη μου η Τόνια είναι και εύκολη και εγγυημένα καλή. Δεν έχετε παρά να την διαβάσετε και να την φτιάξετε με την πρώτη ευκαιρία.
Τι θα χρειαστείτε;
- 400 γραμμάρια χοιρινό κιμά
- 400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- Την ψίχα από δυο φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
- 200 ml γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένα μαϊντανό
- 2 αβγά
- Πιπέρι
Για την σάλτσα:
- Μισό κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Ζυμώνουμε τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα (και στυμμένο καλά), τον μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά.
Για τη σάλτσα ντομάτας, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 20’ - 25’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας ή αν θέλετε τα βράζετε μέσα στη σάλτσα για 10.