Οι εύκολες, γρήγορες και προπάντων νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές πάντα τραβούν την προσοχή μας. Μια αναγνώστρια μια έστειλε μια πανεύκολη συνταγή, που θυμίζει τούρτα και είναι φτιαγμένη με μπισκότα, σοκολάτα και μαρμελάδα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 450 γραμμάρια μπισκότα
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια μέλι
Για τη καραμέλα:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Πως την φτιάχνουμε;
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Προσθέτουμε και το μέλι.
Αφήνουμε το μείγμα για ένα λεπτό και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, αποφεύγοντας η σοκολάτα να πάρει αέρα.
Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα μέχρι να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.
Κολλάμε δυο μπισκότα με μαρμελάδα ανάμεσα και αφήνουμε 7-8 μπισκότα σκέτα. Σ' ένα τσέρκι στρώνουμε στο κάτω μέρος του τα μπισκότα και κόβουμε όσα χρειάζεται σε μικρότερα κομμάτια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα μείνουν.
Αδειάζουμε τη μισή σοκολάτα και στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα.
Μετά βάζουμε την καραμέλα.
Την καραμέλα την φτιάχνουμε μόνοι μας και είναι το μόνο χρονοβόρο στάδιο στην συνταγή:
Παίρνουμε ένα ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε για 3 ώρες μέσα σε νερό που βράζει. Το βγάζουμε από την κουζίνα και μετα από λίγο ανοίγουμε το κουτί και η καραμέλα είναι έτοιμη.
Την καραμέλα που φτιάξαμε την απλώνουμε με το χέρι από πάνω.
Μετά ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε το πλάι της με τα μπισκότα που έχουμε αφήσει.