Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε κρουασάν στο σπίτι.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη κρουασάν:
- 15 γρ. ξερή μαγιά
- 250 γρ. χλιαρό γάλα
- 500 γρ. αλεύρι δυνατό
- 70 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
- 1 κρόκο αυγού με 1 κ.γ. ζάχαρη για το άλειμμα
Για την πραλίνα:
- 250 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο ελαφρώς ψημένο
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
Πως τα φτιάχνουμε:
Στο μούλτι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε καλά να γίνουν ρευστό μείγμα να επιπλέει το λάδι τους. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με την πραλίνα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί λίγο. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κρουασάν στη βάση του τριγώνου και τα τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα κάνουμε σχήμα μισοφέγγαρου, τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 13'.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook