Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές πίτες και τα μανιτάρια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
- 200 γρ. γκούντα (τριμμένο)
- 200 γρ. έμενταλ (τριμμένο)
- 150 γρ κασέρι (τριμμένο)
- 20 φέτες μπέικον (350 γρ)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 100 ml φρέσκο γάλα
Πως την φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι). Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα περιττά λίπη.
Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσαμε, την κρέμα γάλακτος και το 1 αυγό (χτυπημένο) και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το τάψι και αφού έχουμε αφήσει τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί λίγο μικρότερο από το φύλλο ώστε να μπορεί να γυρίσει στο πλάι και να κλείσει η πίτα μας. Ρίχνουμε το μίγμα και μετά σκεπάζουμε με προσοχή με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook