Για όσους νόμιζαν πως δεν υπάρχει συνταγή και έκαναν απλά ότι φαντάζονταν…
Τι θα χρειαστούμε:
- 8 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light
- 25 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε μπολ, ρίχνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά σπρώχνοντας τα έτοιμα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλα τα αυγά. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.
Tip
Για πιο ελαφριά εκδοχή της συνταγής, αντικαθιστούμε τα 4 ολόκληρα αυγά με 4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής