Τα μπισκότα είναι ένα γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Πόσο δε όταν τα φτιάξουμε μόνοι μας, σύμφωνα με την συνταγή που μου έστειλε η Μαρία, που είναι εύκολη και θρεπτική.
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 κούπες βρώμη
- 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι του γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτάλι του γλυκού γλυκάνισο
- 1 κουτάλι του γλυκού κακάο
- 1 κουτάλι του γλυκού κανέλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 ποτήρι λάδι
- Σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
Πως τα φτιάχνουμε;
Βάζουμε σε ένα μπολ την βρώμη, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τον γλυκάνισο, το κακάο, την κανέλα, και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε για να γίνουν όλα ένα μείγμα.
Μετά στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά και το λάδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα με την βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις πάρει την μορφή σφιχτής ζύμης, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και πιέζουμε ώστε να πάρουν το σχήμα του μπισκότου.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε πάνω σε αντικολλητικο χαρτί.
Ψήνουμε στο αέρα, για 20 με 30 λεπτά στους 150 βαθμούς.