Έχω ακούσει πολλές φορές για το μπανόφι αλλά δεν το είχα φτιάξει και η συνταγή που μου έστειλε μια φίλη, είναι εύκολη και λαχταριστή και σας προτείνω να την κάνετε κι εσείς. Το μόνο που θέλει λίγη υπομονή είναι το «καραμέλωμα». Όσοι δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας να σας πω ότι υπάρχει στην αγορά και έτοιμη καραμέλα (dulce de leche) από γνωστή εταιρία. Διαβάστε την συνταγή και θα καταλάβετε.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 ζαχαρούχα γάλατα
- 3-4 μέτριες μπανάνες
Αν φτιάξετε μόνοι σας την σαντιγί, θα χρειαστείτε :
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνη
Πως το φτιάχνουμε;
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες μέσα σε νερό που βράζει και προσθέτω νερό κάθε φορά που μειώνεται.
Το αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα ανοίξω
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, που έχουμε θρυματίσει, με το βούτυρο που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση του πυρέξ και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το πυρέξ για 10 λεπτά στο ψυγείο για να «δέσει».
Ρίχνουμε την στρώση από την «καραμέλα» που έχει γίνει από το ζαχαρούχο γάλα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του μείγματος.
Βάζουμε μια στρώση από μπανάνες και τέλος απλώνω με μία κουτάλα ή με κορνέ την σαντιγί, που έχουμε φτιάξει με τον παραδοσιακό τρόπο.
Στο τέλος στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα