Όσοι πιστεύατε πως οι τηγανίτες γίνονται μόνο γλυκές, κάνετε λάθος.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 πράσα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κύμινο
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 250 γρ. γιαούρτι
- ξύσμα λεμονιού
- δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- πιπέρι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Πως τις φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα μουλιάζουμε σε βραστό νερό για 4 - 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζουμε τα πράσα από το νερό και τα στραγγίζουμε, αφήνοντάς τα 5 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια και τα βουτάμε στο μείγμα μας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε με μια κουτάλα μια κουταλιά από το μείγμα μας. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε μια σπάτουλα αναποδογυρίζουµε την τηγανίτα ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τηγανίτες μας.
Για το ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να κρυώσει καλά και να δέσει. Σερβίρουμε με τις τηγανίτες μας.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής