Μια δροσερή σαλάτα που ταιριάζει με όλα τα κυρίως πιάτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4-6 σύκα
- Ρόκα
- Σπανάκι ωμό ή μαρούλι ή και τα δύο (με το μάτι)
- 10-15 καρύδια
- 4-6 φέτες προσούτο (αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον)
- Ελαιόλαδο (4-5 κ.σ.)
- Ξύδι μπαλσάμικο (4 κ.σ.)
- Μέλι (1 κ.σ. ή παραπάνω ανάλογα με το γούστο σας)
- Λίγο σουσάμι
- Λίγες φλούδες παρμεζάνας ή γραβιέρας
Πως την φτιάχνουμε:
Αφού πλύνετε καλά τα λαχανικά και τα σύκα, κόβετε τα πράσινα λαχανικά με τα χέρια σε μέτρια κομμάτια (όχι πολύ ψηλά) τα αλατίζετε ελαφρώς και έπειτα κόβετε τα σύκα χωρίς να τα ξεφλουδίσετε στα τέσσερα ή στα δύο και τα προσθέτετε στα λαχανικά.
Στη συνέχεια κόβετε με τα χέρια σας τα καρύδια και το προσούτο και τα ρίχνετε κι αυτά στη σαλάτα, ρίχνετε και την παρμεζάνα ή τη γραβιέρα.
Τέλος ανακατεύετε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ το λάδι με το μπαλσάμικο και το μέλι, περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook