Η εύκολη εκδοχή για λαχταριστή μηλόπιτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. σταφίδες ξανθές
- 400 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό μήλα
- 4 πρέζες κανέλλα (σκόνη)
Πως το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε το κάθε τέταρτο στη μέση και τέλος σε μέτρια κυβάκια.
Βάζουμε τα 250 γρ. μαύρη ζάχαρη μαζί με τα μήλα, προσθέτουμε κανέλα (όσο θέλουμε), το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Δουλεύουμε το μείγμα των μήλων με τα χέρια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί σαν βάση και το πατάμε καλά. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι, κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει τρίμμα (συμπληρώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά). Στρώνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε το apple crumble ζεστό κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook