Μια εύκολη πρόταση για να φτιάξετε τορτίγιες στο σπίτι.
Τι θα χρειαστούμε:
- Ένα πακέτο μεγάλες τορτίγιας (η συσκευασία περιλαμβάνει 6 τορτίγιας)
- 6 μεγάλες φέτες αλλαντικών (γαλοπούλα, χοιρινή ωμοπλάτη)
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα (200 γρ), αραιωμένο με 2-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
Πως τις φτιάχνουμε:
Ρίχνετε λίγο πιπέρι και αλάτι στο αραιωμένο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι έχετε μία σφιχτή κρέμα.
Απλώνετε σε κάθε μία τορτίγια μπόλικο τυρί, μια φέτα από το αλλαντικό που θα βάλετε -ή δύο φέτες αν είναι μικρές- και το κάνετε σφιχτό ρολό.
Τυλίγετε το κάθε ρολό με μεμβράνη τροφίμων και σφίγγετε καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ξετυλίγετε τις τορτίγιας, κόβετε τις άκρες από τις δύο πλευρές 1-2 εκ. και τις κόβετε σε 3 ή 4 μικρά ρολάκια. Τα τοποθετείτε όρθια σε μια πιατέλα για να φαίνεται ωραίο το εσωτερικό σπιράλ
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook