Μια συνταγή για να (ξανα)λατρέψετε το κοτόπουλο.
Τι θα χρειαστούμε:
Για το κοτόπουλο:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 60 ml. μπαλσάμικο ξύδι
- Μείγμα μπαχαρικών για ψητό κοτόπουλο και κρέας
- Θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τα λαχανικά:
- Μανιτάρια πλευρώτους
- Πιπεριές κόκκινες
- Κρεμμύδια ξερά
- 50 ml. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Πιπέρι
- Σησαμέλαιο
- Θυμάρι
Πως το φτιάχνουμε:
Για το κοτόπουλο:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να κάψει πολύ καλά.
Τοποθετούμε τα φιλετίνια, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το μείγμα μπαχαρικών.
Τα ψήνουμε για 3 λεπτά και τα γυρίζουμε προσθέτοντας πάλι αλατοπίπερο, θυμάρι και μείγμα μπαχαρικών.
Ψήνουμε τα φιλετίνια μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το μέλι και μόλις ρευστοποιηθεί προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
Κουνάμε ελαφρά το τηγάνι και σβήνουμε την φωτία, γυρίζουμε τα φιλετίνια από την άλλη πλεύρα και αφήνουμε 1 λεπτό.
Για τα λαχανικά:
Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά ομοιόμορφα κομμάτια.
Βάζουμε στο τηγάνι το σησαμέλαιο και σωτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε ¼ φλυτζάνι νέρο, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook