Η σπιτική εκδοχή του… junk food.
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ κιμά βοδινό
- 1 φλιτζανάκι κρύο νερό
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
Επιπλέον:
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- ½ κουταλάκι θυμάρι
- 4 αυγά
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα βαθύ δοχείο βάζετε όλα τα υλικά για τα burger και τα ζυμώνετε καλά. Το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύετε που και που μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και ρίχνετε το ξύδι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Σβήνετε τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.
Πλάθετε τα burger (4 ομοιόμορφα) και τα ψήνετε σε λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι στο βαθμό που θέλετε.
Τα σερβίρετε πάνω σε ψωμί με αυγό τηγανιτό ή ποσέ με καραμελωμένα κρεμμύδια, μουστάρδα, ντομάτα και μαρούλι
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook