Μια συνταγή για όσους αγαπούν τα σπαγγέτι και την σάλτσα pesto με τον βασιλικό και το σκόρδο.
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό σπαγγέτι
- 2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορούμε στη κορυφή να σερβίρουμε το ζυμαρικό με μια ζεστή μπουκέτα και φλέικς παρμεζάνας
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook