Ένα πρωτότυπο πιάτο για συνοδευτικό ή για ορεκτικό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό και 500 γραμμ. κολοκύθα
- 100 γραμμ. μέλι
- 80 γραμμ. αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. κόκκοι κόλιαντρου
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Πλένετε την κολοκύθα και αφαιρείτε τα κουκούτσια της.
Την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, χωρίς να την ξεφλουδίσετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μαλακό βούτυρο με τα μπαχαρικά και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί (με τη φλούδα προς τα κάτω), τα αλείφετε με το αρωματισμένο βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο για 40΄, μέχρι να γίνουν διαφανή.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook