Μια συνταγή ειδικά για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά με τα παραδοσιακά αλλαντικά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. πέννες
- 1/2 λίτρο νερό
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 σουτζούκι
- αλάτι
- μερικά φύλλα βασιλικός φρέσκος
Πως τις φτιάχνουμε:
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Παράλληλα, κόβουμε το σουτζούκι σε λεπτές φέτες. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο των ζυμαρικών, σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά “ιδρώνουμε” για λίγα δευτερόλεπτα τις φέτες από σουτζούκι, ίσα να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι με το σουτζούκι. Ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και το σουτζούκι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτο. Πασπαλίζουμε μερικά φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής