Για όσους θέλουν να μείνουν αξέχαστοι με το φετινό γιορτινό τραπέζι που θα ετοιμάσουν.
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. φιλέτο από χοιρινό μπούτι
- 30 κάστανα για τη γέμιση και το γαρνίσμα, βρασμένα και καθαρισμένα
- 12 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 50 ml μαυροδάφνη
- 150 ml ζωμός κότας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα φασκόμηλου. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Φτιάχνουμε τα ρολάκια βάζοντας φασκόμηλο και από ένα κάστανο στο καθένα. Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ρολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε τα ρολάκια και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Προαιρετικά προσθέτουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τα κρεμμύδια και τα κάστανα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής