Αυτό δεν είναι ένα απλό κέικ λεμονιού…
Τι θα χρειαστούμε:
- 70 γραμμάρια βούτυρο
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα λεμονιού
- χυμός λεμονιού
- 4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 60 γραμμάρια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 10 κορν φλάουρ
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το baking powder όλα μαζί για 5 λεπτά στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 180ο C για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε στα δύο το κέικ.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και 10 γραμμάρια ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με τα άλλα 40 γρ. ζάχαρη και τα διαλύουμε παίρνοντας λίγο από το γάλα που πλέον βράζει. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε το κέικ. Σερβίρουμε αμέσως.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής