Μια συνταγή για μερακλήδες!
Τι θα χρειαστούμε:
- 10 φέτες παστουρμά
- 4 φύλλα γιουφκά
- 1 ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 αυγό χτυπημένο
- Ηλιέλαιο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά και τα κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη κατά μήκος του φύλλου και τα τέσσερα κομμάτια στη μέση. Τοποθετούμε τη φέτα του παστουρμά στο κέντρο του φύλλου. Επάνω της τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και μια φέτα ντομάτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι, διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Mε πινέλο αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την άκρη του φύλλου γιουφκά για να κλείσει καλά.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο (τόσο όσο να καλύψει τα παστουρμαδοπιτάκια), σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
infoΕυχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής