Πως μπορείτε να μετατρέψετε ένα καρβέλι σε ένα πρωτότυπο ορεκτικό;
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 καρβέλι ψωμί μικρό
- 300 γρ. έμενταλ ή κεφαλογραβιέρα, σε φέτες για τοστ
- 6 φέτες παστουρμάς
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, πρροσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με τις φέτες τυριού και τον ψιλοκομμένο παστουρμά. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του καρβελιού με λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε το καρβέλι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.
infoΕυχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής