Τι θα λέγατε σήμερα να φτιάχναμε λαχταριστά burger;
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 ψωμάκια για hamburger
- 1/2 φλιτζ. μουστάρδα
- 1/4 φλιτζ. μπύρα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 4 φέτες τσένταρ
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.
Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.
infoΕυχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής