Πως θα σας φαινόταν μια πίτσα που αντί για ζύμη θα έχει τηγανιτές πατάτες;
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- 2 φλιτζ. τυρί κίτρινο
- 5-6 φέτες μπέικον
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 πρέζα ζάχαρη
- 1 φλιτζ. νερό
Πως την φτιάχνουμε:
Σε κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν πήξει και δεν έχει καθόλου ζουμιά.
Στρώνουμε τις τηγανητές πατάτες στο πάτο ενός ταψιού φροντίζοντας η στρώση να είναι πυκνή χωρίς πολλά κενά για να έχει ένα ωραίο συμπαγές αποτέλεσμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 5' λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε στην επιφάνεια το μπέικον. Ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά, να ροδίσει και το μπέικον.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής