Το μωσαϊκό που αγαπάμε αλλά χωρίς αβγά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ βούτυρο
- 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 2,5 κουτάλια της σούπας κακάο
- 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ (ή όποιο μπράντυ έχετε)
- 1 λαδόκολλα για το τύλιγμα
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις γίνει μια λεία κρέμα.
Στο μεταξύ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με αυτό.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα σοκολατένια μπισκότα με προσοχή σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα βουναλάκι κατά μήκος και στη συνέχεια αρχίζουμε να τυλίγουμε αργά και σφικτά τη λαδόκολλα γύρω από το "βουναλάκι" έτσι ώστε να μοιάζει με σαλάμι.
Αφού τυλίξουμε το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Μετά από 3-4 ώρες είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook .