Μια συνταγή για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι πρωτότυπο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητα
Για τον τόνο ταρτάρ:
- 400 γρ. τόνο φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
- 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια:
- 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. σάλτσα σόγια
- 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 15 γρ. χυμό λεμόνι
- 10 γρ. χυμό λάιμ
- 200 γρ. ηλιέλαιο
Για τη σαλάτα αβοκάντο:
- 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 10 γρ. χυμό λεμόνι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Για τον τόνο ταρτάρ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.
Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.
Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για τη σαλάτα αβοκάντο:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook