Μια συντάγη για όσους αγαπούν τα ψάρια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 λαβράκια έτοιμα καθαρισμένα και κομμένα σε φιλέτα (χωρίς το δέρμα)
- 3 φέτες ψωμιού πολύ ψιλές κομμένες
Για τη σαλάτα:
- 3 ψιλοκομμένα λευκά κρεμμύδια
- 30 μικρά φύλλα από τρυφερές άκρες από σπανάκι
Για τη βινεγκρέτ:
- Χυμός από 1 και ½ λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- ½ κουτ. γλυκού κάρυ
- 8 κ. σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Καλύπτουμε το ψάρι με τις φέτες του ψωμιού
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ με κάρυ: σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το κάρυ και όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και προσέχουμε να μη ζεσταθεί πολύ. Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα, προσθέτουμε πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα φιλέτα τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε σχάρα. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μπολ με τα φύλλα σπανάκι, την πιπεριά, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε
Για να τα σερβίρουμε τοποθετούμε ένα τσέρκι στη μέση του πιάτου και το γεμίζουμε με τα φύλλα σπανάκι. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook