Αν αγαπάτε τις γαρίδες και τα καυτερά, αυτή την συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά καυτερή
- 500 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φέτα σε τρίμματα
Πως την φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής