Μπορεί να είναι ασυνήθιστη συνταγή για τις ελληνικές κουζίνες αλλά είμαστε σίγουροι πως θα την ξαναφτιάξετε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. κορυφές από μπρόκολο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10 μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε μικρά τετράγωνα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζουμε το μπρόκολο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει λίγο, περίπου για 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και κρατάμε το νερό.
Στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με την καπνιστή γαλοπούλα, στη συνέχεια ρίχνουμε το μπρόκολο και τα ντοματάκια και τέλος σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη λιώσουν τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και το βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Όταν είναι έτοιμη, περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά μας, και προσθέτουμε λίγο φρεκοτριμμένο πιπέρι.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής