Είστε σίγουροι ότι έχετε φτιάξει την τέλεια συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι; Θα σας συνιστούσαμε να δοκιμάσετε την σημερινή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό βοδινό κρέας μπούτι, κομμένο σε καρέ
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 λίτρο νερό
- 1 ζωμό βοδινού
- 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας. Αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό ντομάτας, τους κόκκους μπαχάρι και τον ζωμό βοδινού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη, για να λιώσει. Σερβίρουμε ζεστό.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής