Ένα εξαιρετικό σε γεύση και εντυπωσιακό σε εμφάνιση γλυκό, για εκείνους που αγαπούν τα κάστανα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 750 γρ. κάστανα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη ή μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε τα κάστανα και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή στη μύτη κάθε κάστανου. Βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα όταν είναι ακόμα ζεστά, και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τη βανίλια να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς (40 λεπτά περίπου). Τα στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο από το γάλα του στην άκρη και τα πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τον πουρέ με τη ζάχαρη άχνη. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μιά-δυό κ.σ. από το γάλα, για να αποκτήσει την υφή πουρέ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί, προσθέτοντας 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη καθώς χτυπάμε. Για το σερβίρισμα, βγάζουμε τον πουρέ κάστανου από χοντρό κορνέ σχηματίζοντας ένα βουναλάκι με κωνικό σχήμα και βάζουμε από πάνω μιά-δυό κ.σ. σαντιγύ σε κάθε μπολ. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής