Η ημέρα σήμερα είναι ιδανική για μια πατατόσουπα βελουτέ! Όλοι θα την λατρέψουν αφού γίνεται γρήγορα και έχει υπέροχη γεύση.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 καρότο λευκό
- 350 γρ. πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 λίτρο νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
- Κρουτόν για το γαρνίρισμα
Πως την φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, το λευκό καρότο και το σκόρδο. Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το καρότο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν.Ανακατεύουμε τακτικά. Όταν τα λαχανικά να ροδίσουν, ρίχνουμε το νερό και λίγο ακόμα αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά, καλύπτοντας με το καπάκι. Αν τα λαχανικά “πιουν” το νερό τους, προσθέτουμε επιπλέον. Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε με λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο και μπαχαρικά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής