Λαχταριστό αποτέλεσματα με λιγότερες τύψεις, όσον αφορά στις θερμίδες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κούπα νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κ.γ. ζαχαρη
- 1/2 κ.γ. αλατι
- Λίγο αραβοσιτέλαιο
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε το νερό, χλιαρό, σε ένα λεκανάκι. Διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της μαγιάς και λίγο απο το αλεύρι μας.
Περιμένουμε 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μας και το αλάτι. Πλάθουμε μέχρι να ξεκολάει απο τα χέρια.
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Από πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, αφού πρώτα βάλετε κάποια σάλτσα στο ζυμάρι και μετά το τυρί. Από κει και πέρα το όριο είναι η φαντασία του καθενός.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook