Η Ευαγγελία μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή, που δεν είναι άλλη από την μακαρονάδα με θαλασσινά. Τα υλικά είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να μπορούμε να την φτιάξουμε σε όποιο μέρος κι αν είμαστε όλο το χρόνο.
Τι θα χρειαστούμε:
- Μισό κιλό μύδια και γαρίδες κατεψυγμένα.
- Ντοματάκια κονκασέ (1 συσκευασία)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- Χυμό τομάτας (1 συσκευασία)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Μισό ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
- Λίγο μαϊντανό
Πως την φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα θαλασσινά σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν
Σε ενα τηγάνι τσιγαριζουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι. Μόλις μαλακώσουν χωρις να καούν ρίχνουνε τα ντοματάκια και τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη κανέλα.
Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί.
Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες με τα μύδια , την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό.
Τα αφήνουμε να βράσουμε για 2 λεπτά περίπου και μετά βάζουμε την σάλτσα μας στα μακαρόνια.
Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Γρηγοροπούλου, από την ταβέρνα «Ακρογιάλι» στη Νάξο, για την συνταγή