Όλες οι συνταγές για σπιτικό χαλβά είναι εξαιρετικές και το αποτέλεσμα πάντα υπέροχο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο (5 κ.σ + 1 κ.γ)
- 1½ κούπα σιμιγδάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 3 κούπες νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 βανίλια
- 7 καρφάκια γαρύφαλο
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Σταφίδες
- Ασπρισμένα αμύγδαλα
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξυλαράκι κανέλας, τα καρφάκια του γαρύφαλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.
Όταν δέσει το σιρόπι, αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρύφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.
Σερβίρουμε σκέτο, με κανέλα, με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook