Μια πρωτότυπη συνταγή για την πανακότα που αγαπούν οι περισσότεροι και φτιάχνετε γρήγορα και εύκολα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 ζελατίνες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
Για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πως την φτιάχνουμε:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει το μισό νερό. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό και βράζουμε για λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Μουλιάζουμε για 5 λεπτά τη ζελατίνα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και αρχίζουμε να τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, καθώς και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε από το παγωμένο νερό τα φύλλα της ζελατίνας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ενώ βράζει η κρέμα γάλακτος για άλλα 5 λεπτά. Την βάζουμε σε φορμάκια. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Όταν θελήσουμε να τη σερβίρουμε, θα βουτήξουμε τα φορμάκια για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Ραντίζουμε την πανακότα μας με το σιρόπι του πορτοκαλιού και την σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook