Υπάρχει κάποιος που θα αντισταθεί σε ένα πιάτο με ζυμαρικά και τόνο;
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέρο μακαρόνια φιογκάκια
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
- 2 κ.σ. κάπαρη
- Λίγο φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σε αντικολλητικό κατά προτίμηση τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κάπαρη, την λιαστή ντομάτα και το κουκουνάρι.
Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά μας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής