Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια
Πως την φτιάχνουμε:
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα μηλά με νερό και λίγη ζάχαρη για 30 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά, προσέχοντας να μη λιώσουν. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 οC. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο στα μείγμα στερεών υλικών και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια "ψιχουλιαστή" ζύμη. Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυρίμαχο σκεύος μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης να χρυσίζει.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής