Μια υπέροχη ιδέα για τα πρώτα κρύα φθινοπωρινά βράδια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
- 4 φλιτζ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 2 κ.γλ. σπόροι κολοκύθας ψημένους
- 1 κ.σ. γιαούρτι
Πως την φτιάχνουμε:
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάτουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε βρασμένο νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράσει καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Κατόπιν μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ξαναρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά).
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής