Όσο μπαίνει το φθινόπωρο και πέφτουν οι θερμοκρασίες, τόσο ο καιρός προσφέρεται για πρωτότυπες συνταγές για σούπες! Στο εστιατόριο Kool life του Life Gallery hotel η σεφ Παναγιώτα Κοτσομύτη μας έφτιαξε μια απ'τις πιο νόστιμες σούπες που έχω δοκιμάσει και μας παραχώρησε και τη συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 σελινόριζα 400 gr
- 1 κρεμμύδι ξερο
- 100 gr βουτυρο
- 50 ml martini λευκό
- Αλάτι,πιπέρι
- 500gr ζωμό κότας
- 70 ml κρέμα γάλακτος
- Χυμό λεμονιού
- Λάδι τρούφας
Πως την φτιάχνουμε:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φετες. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο να σοταριστεί χωρίς να πάρει χρώμα. Ξεφλουδίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε κύβους. Την προσθέτουμε στην κατσαρόλα ,αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε την σελινόριζα για λίγο να μαλακώσει και να αποβάλλει τα υγρά της.
Σβήνουμε με το μαρτίνι, αφήνουμε να εξατμιστεί και σκεπάζουμε με τον ζωμό κότας. Η σελινόριζα είναι έτοιμη όταν μαλακώσει εντελώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με λεία υφή.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ,ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αρωματίζουμε με λάδι τρούφας. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή, γαρνίροντας με καπνιστό σολομό και κρουτόν.