Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο να φτιάξετε σπιτικές βάφλες, αλλά είναι τόσο απλό όσο σχεδόν και το να φτιάξετε μια κρέπα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια
- 3 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. baking powder
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- ¼ του λίτρου χλιαρό γάλα
Πως τι φτιάχνουμε:
Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκο-ασπράδι).
Χτυπάμε την ζάχαρη, την μαργαρίνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το ξύσμα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μίγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μίγμα άλλα ΔΕΝ την χτυπάμε απλά με ένα κουτάλι την ενοποιούμε με το μίγμα.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις βάζουμε στην βαφλιέρα και ψήνουμε.
Σερβίρονται με ζάχαρη άχνη, σπιτική μαρμελάδα άλλα κυρίως με παγωτό.
Αν τις ψήσετε σε τοστιέρα μπορείτε να κάνετε παγωτό-σάντουιτς.
Για να μείνουν τραγανές αφήστε τις να κρυώσουν σε σχάρα φούρνου.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook